Buitenzonwering

 

BUITENZONWERING

SCREENS

De SR-screen is een bijzonder type screen waarbij aan de zijkanten een geleidingssysteem met rits zit. Door dit speciale geleidingssysteem met rits

 • is de screen windvast in elke positie tot windkracht 8
 • is er geen opening tussen geleider en doek
 • wordt het doek strak gehouden
 • is de screen insectenwerend in gesloten positie
 • is de screen, in combinatie met verduisteringsdoek, compleet verduisterend (voor bijv. projectiezalen).

De SR-screen is ook uitermate geschikt voor bijvoorbeeld uw terrasoverkapping of uw veranda. Het beschermt u tegen zon en wind, en reduceert de windlast tot 85% (Sergé-doek) tot windkracht 6.

Markiezen: stijl en allure

Markiezen zijn niet alleen zeer functioneel. Ze geven vrijwel elk pand ook meer stijl en allure. Ongeacht of het nu gaat om een woning, een winkel, een hotel of een restaurant. De romantische uitstraling werkt uitnodigend op passanten en inspirerend op architecten. Door de gebogen vorm zijn ze geen obstakel voor ramen en deuren. Deze kunnen er altijd vrij onderdoor draaien. De gesloten zijkanten zorgen ervoor dat ook de zijzon wordt geweerd.

Bovendien reduceren ze de windgevoeligheid van de totale constructie tot een absoluut minimum. Aangezien de markies een luifel voor het venster vormt, worden de felle zonnestralen gefilterd tot een zacht licht. Met als prettige bijkomstigheid dat de binnentemperatuur aangenaam blijft. Het uitzicht en het contact met de buitenwereld blijft vrijwel volledig bestaan.

Markiezen zijn er zowel met een eersteklas vuren- of hardhouten frame als met een aluminium markiesprofiel. De markies is voorzien van een PVC-lakfolie of van een hoogwaardig, uit één stuk geweven, acryldoek. Deze stof is rot- en schimmelvrij, licht- en kleurecht, vuil- en waterafstotend. Er is keuze uit vele dessins en uni-kleuren. Voor de bediening kunt u kiezen uit een nylonkoord met koordkikker, een staaldraadwindwerk of een Somfy elektromotor.

Standaard Model Markies

Het meest voorkomende model is het standaard model. Dit model, waarbij de uitval gelijk is aan de werkhoogte, wordt gebruikt in normale situaties waarbij geen doorloop nodig is.
Bediening mogelijk dmv:

 • Touw
 • Oogwindwerk
 • Electrisch, eventueel automatisch gestuurd door bijv. een zon/windautomaat.

Maximale breedte = 600 cm
Maximale uitval = 200 cm

 

 

Trendkleuren

Het terrasscherm is afgewerkt met een speciale antraciet structuurlak (RAL 7016) wat absoluut meerwaarde geeft. Dankzij deze trendy structuurlak is het scherm beter krasvast, water- en vuilafstotend en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Het bijpassende doekdessin uit onze collectie maakt dit zonnescherm een lust voor het oog.

Elektrische bediening

De bediening is elektrisch door middel van een ASA-motor (altijd rechts in het scherm) inclusief handzender. Deze ASA ETR-A motor heeft een automatische doekrekcompensatie, nastellen is voor u verleden tijd.

KNIKARMSCHERMEN

Knikarmschermen vormen een unieke uitbreiding van woonplezier en bieden horecazaken en andere ondernemingen extra verkoopsruimte met een ultieme uitstraling.

 • Oogstrelende vormgeving en absolute duurzaamheid. Functioneel en uiterst doeltreffend : weert de zon en biedt beschutting tijdens een zomerbui of koele avond.
 • De knikarmen zorgen voor een vrije doorloop onder het scherm, traploos instelbaar tot een uitval van 4m.
 • Uitvoering in aluminium en afgewerkt met een polyesterbeschermlaag. Het aluminium “geraamte” is verkrijgbaar in alle ral-kleuren.
 • Leverbaar in een “slimme” cassette, waarin de armen en het doek in gesloten toestand perfect opgeborgen en volledig beschermd zijn tegen allerlei schadelijke weersinvloeden. Geschikt voor muur- en plafondbevestiging, bijvoorbeeld: montage onder balkons.
 • Meerdere schermen kunnen makkelijk nagenoeg onzichtbaar aan elkaar gekoppeld worden tot een breedte van 15m.
 • Schier onbeperkte keuze in doeken, effen, patroondessins of streepmotieven. Duurzame acryldoeken ; waterdicht, vet- en vuilafstotend, kleurecht, rot- en schimmelvrij, UV-werend, behandeld tegen insecten.
 • Kan motorisch bediend worden met schakelaar of afstandsbediening. Uiteraard kunnen knikarmschermen volledig geautomatisseerd worden.
 • Maximaal gebruiksplezier door uitbreidingsmogelijkheden met verlichtings- en verwarmingssystemen.

Voor de keuze in doeken wil ik u uitnodigen om naar de winkel te komen en onder het genot van een kopje koffie hier uitgebreid naar te kijken (daar de kleuren niet helemaal overeen komen met de werkelijke kleuren mochten deze met fotos op de site staan)

 

 

 

Volants (‘flap’ aan de voorzijde van een zonnescherm)

 

Door een volant te kiezen, geeft u een decoratieve touch aan uw zonnescherm. Bovendien beschermt u uzelf tegen het zonlicht van de opkomende of ondergaande zon. De volant blijkt erg doeltreffend te zijn om verblindingen te verminderen en werkt ongeveer als een zonneklep. Er bestaan verschillende soorten volants; van traditionele golf tot eenvoudig rechthoekig. Voor winkels is de volant een belangrijk communicatiemiddel. Er kunnen namelijk op het doek publicitaire tekst en afbeeldingen gedrukt worden.

Fiësta

Met het model Fiësta bieden wij u een zeer interessante terrasoverkapping. De Fiësta biedt een robuust geconstrueerd en aantrekkelijk vormgegeven overkapping of verandadak met veel comfort tegen een scherpe prijs.

 

Maatwerk:
De Fiësta wordt volledig op maat gemaakt en afgeleverd. Staanders, liggers , muurprofielen, goten en polycarbonaatplaten zijn op basis van aangeleverde gegevens in de juiste maten gezaagd.

Maatvoering:
De maximale uitval is 400 cm en de breedte is onbeperkt.

Kleur: de Fiësta wordt geleverd in roomwit RAL 9001 of antracietgrijze structuurlak.
 

 

Dak:
Het Fiësta verandadak wordt uitgevoerd in een dakconstructie gebaseerd op platen van polycarbonaat. Deze wafelconstructie polycarbonaatplaten worden standaard in heldere of opaal uitvoering geleverd. Optioneel kunt u ook kiezen voor opaal-zonwerend of exclusive green.

Flexibele constructie:
De constructie van geraamte en dak maken het mogelijk dat deze overkapping in heel veel situaties kan worden toegepast. Zo kan behoorlijk worden geschoven met de positie van de draagpalen (wel bepalen voor bestellen!). De hellingshoek van het dak kan ter plekke nog worden bijgesteld.

Windscherm:
Het Fiësta verandadak is standaard uitgerust met een geïntegreerde dakgoot met een volantsleuf. Deze biedt u de mogelijkheid op eenvoudige wijze uw verandadak aan de gootzijde af te sluiten door middel van een (optionele) verandawand.
De verandawand bestaat uit hoogwaardig PVC doek met zichtvensters.

Opties:
Optioneel is de Fiësta uit te breiden met een aantal handige en/of verfraaiende voorzieningen. Voor de fundering in de volle grond (als u niet plat op uw terras wilt of kunt monteren) zijn er optioneel prefab betonnen poeren leverbaar, met of zonder hemelwaterafvoer voorbereiding.
Voor de sfeerverlichting zijn bijpassende verlichtingsets leverbaar, inclusief bekabeling en trafo’s.
Montagegemak:
De ranke staanders van de Fiësta bestaan uit twee delen; een voor- en een achterdeel. Dit maakt het eenvoudig de hemelwaterafvoer door de staander aan te brengen of naderhand aan te passen. Tevens zijn de staanders van de Fiësta nadien nog in hoogte bij te stellen zonder moeizame bouwkundige aanpassingen.
Door de speciale constructie, waarbij gebruik gemaakt wordt van kantelprofielen aan de voor- en de muurzijde, kan de hellingshoek van de Fiësta tijdens de montage nog aangepast worden.