Marmoleum


trap met marmoleum

 

MARMOLEUM

Esthetische mogelijkheden

marmoleum is in talloos veel verschillende vormen, kleuren en soorten te verkrijgen: effen dessins, dessins met vlakjes, overvloeiende kleurstippen, het alombekende marmermotief,…

Al deze types kunnen met elkaar gecombineerd worden waardoor ieder zijn eigen vloer kan creëren met een origineel eindresultaat. marmoleum is verkrijgbaar in banen, stroken en tegels.

Als afwerking is er een uitgebreide keuze aan decoratieve sierranden, hoeken en plinten.

De vloer kan gepersonaliseerd worden door er een logo of figuur in te laten integreren.

Onderhoud

Marmoleum is eenvoudig schoon en stofvrij te houden; het is antistatisch en bacteriostatisch waardoor micro-organismen geen enkele kans krijgen. Enkel even stofwissen volstaat om de marmoleumvloer schoon en stofvrij te maken.

Schoonmaaktip: maak droog schoon wat droog schoongemaakt kan worden.

Mits beperkt onderhoud zullen kleuren en het oppervlak van een marmoleumvloer er lange tijd als nieuw blijven uitzien.

Eisen voor de ondervloer

De marmoleumvloer is op vrijwel iedere ondervloer aan te brengen mits deze wel voldoende vlak en sterk is. Wel moeten de ondervloeren meestal van tevoren worden geëgaliseerd of worden uitgevlakt met daarvoor bestemde MDF-uitvlakplaten. Indien er een MDF-Foam laag wordt aangebracht onder de MDF-uitvlaklaag ontstaat er een nog betere contactgeluidisolatiewaarde.

Plaatsing

Een traditionele marmoleumvloer plaatsen is specialistenwerk en mag enkel overgelaten worden aan een vakman. Uitzondering daarop zijn de marmoleumvloeren met kliksysteem.

Kliksysteem: laminaat met bovenlaag van linoleum

Vooral om de plaatsing te vergemakkelijken, werd onlangs een laminaatcollectie ontwikkeld met een bovenlaag van marmoleum. De onderlaag bestaat uit panelen van HDF (High Density Fibre) en kurk. De klikbare marmoleumvloeren worden geleverd in langwerpige panelen of vierkante tegels in diverse kleuren die naar hartelust met elkaar gecombineerd kunnen worden.

De plaatsing gebeurt op dezelfde wijze als de kliksystemen voor laminaatvloeren. De tegels en panelen worden in elkaar geklikt zonder toevoeging van lijm. De vloer is onmiddellijk na plaatsing beloopbaar. Aansluitend zijn er ook diverse bijpassende plinten en profielen op de markt.

Marmoleum® tegels zijn verkrijgbaar in 30 verschillende kleuren, in de maten 33,3 x 33,3 cm en 50 x 50 cm. De Marmoleum® tegels geven u de vrijheid om een unieke vloer te creëren. Afgebeelde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid. Bestel nooit een vloer op basis van de afbeelding, maar bestel een staal als u de vloer van uw keuze in het echt wilt zien.   Wij hebben ook een heleboel kleuren in de winkel op voorraad dus schrijf typenummer op en kom hiermee naar de winkel dan kunnen wij u onder het genot van een kopje koffie meer hierover vertellen.

 

 

Voordelen van marmoleumvloeren

  • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch (antibacteriologisch en antistatisch)
  • 100 % natuurlijke grondstoffen
  • Zeer lange levensduur
  • Moeilijk ontvlambaar
  • Sterk en slijtvast: bestand tegen zware gewichten, bureaustoelen, rolstoelen en tegen uitdrukken van sigaretten

Nadelen van marmoleumvloeren

  • Niet goedkoop in aankoopprijs (wordt evenwel gecompenseerd door duurzaamheid van de vloer),
  • Niet geschikt voor het plaatsen in natte ruimtes,
  • Niet weggelegd voor doe-het-zelvers; plaatsing door vakman aangeraden (behalve voor kliksysteem).

 

 

Vinyl en linoleum worden vaak als elkaar gelijke gezien, maar in feite zijn het twee totaal verschillende vloeren. Linoleum is een 100 % natuurlijk product, samengesteld uit grondstoffen zoals lijnolie, houtmeel, kalksteen en jute.

Linoleum is in talloos veel kleuren en soorten te verkrijgen: effen dessins, dessins met vlakjes, overvloeiende kleurstippen, het alom bekende marmermotief, enz.enz.

04ffcb88f926e124547e1b29c8af9c3d02a5375a

croppedimage573353-trap